Relationsterapi

Psykoterapeut København :/Relationsterapi
Relationsterapi2018-02-04T19:01:32+02:00

Relationsterapi er for dig, der oplever problemer i dine relationer til dine nærmeste. For dig som har lyst til at vedligeholde, rette op på, styrke eller blive klogere på relationen.

I Relationsterapi får I hjælp til at genvinde respekten og den gode dialog og til at få sat ord på det, der er svært imellem jer.

Hvorfor Relationsterapi kan være nyttigt

Når væsentlige relationer går i hårknude, så bruger vi uendelig megen energi på dem.Relationer, relationsterapi

De fleste mennesker vil meget gerne have et godt forhold til deres børn og til deres forældre. Det er vigtige, betydningsfulde relationer og de skal helst bare fungere. Så bliver alting så meget nemmere.

De fleste mennesker der kommer hos mig har i lang tid, måske livet i gennem –  sloges med forholdet til den forældre eller den datter eller søn, som de kommer her sammen med.

(Se også Artikel med interview fra Søndagsavisen:  Vi får ikke talt ud med vores forældre )

Måske har du også bemærket, at selv om du har forsøgt at tage en dialog om det vanskelige familieforhold, så er det svært at arbejde konstruktivt og uvildigt med en relation, som du selv udgør halvdelen af.

Der vil uværgeligt være blinde pletter og situationer, hvor du eller den anden bliver for såret til at reagere optimalt. Og så starter det uhensigtsmæssige mønster, I gerne vil til livs.

Terapeuten vejleder og sikrer den gode dialog

I Relationsterapi er der en anden “voksen” (terapeuten) til stede, der kan hjælpe med at følelser bliver rummet, og oplevelser bliver delt og udtrykt på en konstruktiv og opbyggende måde. Samtidig med at der bliver plads til reaktionerne på det nye, der kommer frem i samtalen.

I får plads til at komme i dybden med de vilkår og problemer, der er imellem jer i dag. Og der bliver plads til at kigge med friske øjne på barndommen /opvæksten eller de tidligere hændelser i forholdet. Følelser forbundet med dette hos begge parter får plads og bliver anerkendt og rummet.

Det arbejder vi med i Relationsterapi

I terapien kigger vi på og arbejder med de handlinger og afledte følelser, som spiller sig ud imellem jer. Hvordan de påvirker jer hver især. og hvad I har brug for for at kunne reagere anderledes.

Vi kigger også på, hvorfor jeres relation med styrker og svagheder er som den er, med baggrund i jeres fælles og individuelle historik. Vi ser på den familiehistorik, der måtte forefindes med betydning for de måder, I reagerer på i dag. Vi tager os god tid, når vi taler. På den måde får de følelser, der opstår god plads.

Vi arbejder med, hvordan I kan forbedre og styrke relationen mellem jer fremover. Og ligeledes hvordan I overvinder det, som har gjort det vanskeligt for jer frem til nu.

Sammen eller hver for sig i terapi

Relationsterapi rykker allermest, når begge parter deltager aktivt. Men er det af den ene eller anden grund ikke muligt, så kan du komme et langt stykke vej ved bare at arbejde med din andel af relationen. Du bliver klogere på dig selv og dine egne reaktioner og det er jo halvdelen af forholdet.

Du kan altså enten gå alene (individuel psykoterapi med fokus på relationen) eller sammen med den, som relations-problematikken handler om – fælles Relationsterapi, f.eks. mor og datter terapi.

Først hver for sig og derefter sammen

Nogle gange starter en fælles terapi op med to individuelle terapier. En session med den ene af jer og en med den anden. Først derefter afholder vi den første terapisession, hvor I er her sammen. Hvis I foretrækker dette, så er det altid en mulighed. Mange synes godt om dette.

Det giver jer chancen for at fortælle om jeres egen oplevelse uden at blive afbrudt, eller skulle forholde dig til den anden. Og det giver mulighed for at blive lidt klogere på din egen oplevelse og andel i forholdet, inden I mødes i terapien sammen.

En session varer 60 minutter, hvis du kommer alene, og 90 minutter, hvis I er to. For priser, se mere her. Overvej evt. at købe et klippekort fra start, så sparer I en masse.

Relationsterapi kan enten være:

Det mest almindelige:Relationsterapi hos Psykoterapeut Anne-Marie Jensen, Open4change.dk - Psykoterapi København

– Mor/Datter eller Mor/Søn-terapi

– Far /Datter eller Far/Søn-terapi

– Relationsterapi mellem fraskilte ægtefæller ( Skilsmisseterapi )

Men det kan også være:

– Søskendeterapi

– Ven/Veninde-terapi

Jeg kontaktede Anne-Marie lige før jul, fordi mit forhold til min teenage-søn var krakeleret. Min kone og jeg er skilt og jeg har af forskellige grunde ikke været der nok i Gustavs tidlige teenage-år. Det har været medvirkende til at ødelægge vores forhold til hinanden. Gennem samtalerne hos Anne-Marie har jeg fået større forståelse for min søns reaktioner. Jeg har fået støtte i at bære afvisningen og råd til, hvordan jeg kan nærme mig og få forholdet til min søn genoprettet. Vi arbejder på at få ham med i et par timers relations-terapi hos Anne-Marie. Jeg tror det vil være en god hjælp til at lappe på vores far-søn-forhold.
Det har været en god proces indtil nu og jeg kan mærke jeg forandrer mig gennem det arbejde, jeg gør sammen med Anne-Marie.

Peter (44 år) far til Gustav (16 år)

Hej Anne-Marie,
Her en lille up-date fra Nadjas og mit forhold, her to måneder efter vores fælles samtale hos dig.
Det går heldigvis stille og roligt fremad. Jeg kan jo kun tale for mig selv, men takket være dig har vi fået en mere respektfuld tone i vores møder.
Vi har mødtes ca. hver 2-3 uge, hvor vi har været sammen med andre –  også min datters kæreste og mine søstre.
Nadja var i starten noget forbeholden (naturligt nok) men jeg synes, at hun slapper mere af nu. Vi var alene sammen i 1/2 times tid her i sidste uge og det gik fint. Vi taler ikke om dybere ting (endnu (måske aldrig)) men kan da hygge os sammen og det er da lykken :-).
Endnu en gang tak for, at du fik hende til at lytte 🙂 og ikke bare være afvisende overfor mig.
God sommer til dig.

Lise og Nadja (mor og datter)

Hvordan kommer I i gang ?

Tag først og fremmest en snak med hinanden om behovet for fælles terapi. Ofte er det den enes ide og den anden part skal ofte lige have tid til at overveje lysten og eget behov for at arbejde med relationen i terapi.

Dernæst kan I Kontakte mig her. Bestil en tid og mød op sammen, så kommer I hurtigt fra start og kan begynde jeres nye liv sammen med en langt bedre relation.

Det er som regel muligt at få en tid med relativt kort varsel. I kan også kontakte mig telefonisk, så vi kort kan tale om fremgangsmåde, tid m.m.

Får I brug for flere sessioner så kan et klippekort til terapi være en god ide.

Klinikkens adresse er:  Hovedvagtsgade 6, 1. th. i København.