Ensomhed

Psykoterapeut København ://Ensomhed
Ensomhed2017-02-07T09:24:48+02:00

Hvad er Ensomhed?

Ensomhed er en følelse. En smertelig følelse, der hører sammen med at føle sig forladt, og af ikke at høre til.

Man kan sagtens være alene, uden at føle sig ensom og man kan sagtens føle sig ensom, selvom man er omgivet af mange mennesker i sin dagligdag.

Hvis du er ung og føler dig ensom, skal du vide at der er mange andre der har det som dig.

Mange unge føler sig ensomme og har svært ved at bryde ud af og slippe følelsen af ensomhed. De har måske voksne omkring sig, men ingen jævnaldrende at dele liv og oplevelser med.

Hvis du er ensom, så er det vigtigt, at du får skabt modet til at arbejde med og tage din følelse af ensomhed alvorligt. Det kan du få hjælp til gennem psykoterapi.

Butterfly-WallpapersTal om det – først med nogen du har tillid til – det kan f.eks. være en terapeut eller en anden voksen, som ikke er viklet for meget ind i din situation og derfor kan hjælpe dig med at se på din situation fra andre vinkler.

Fortæl det også til en du stoler på (det kan være en voksen i din nærhed) og bed om hjælp til at bryde mønsteret i dagligdagen. At begynde at gå vejen er første skridt til at ændre tilstanden.

Du kan arbejde med dig selv og med din følelse af ensomhed igennem terapi, sammen med mig eller en anden psykoterapeut. Her vil du samtidig få styrket dit selvværd og troen på, at du duer.

Lidt om mekanismerne bag ensomhed

Det er på samme tid både skamfuld og tabubelagt at tale om, at man er ensom og det gør det meget svært at være i oplevelsen og at begynde at dele den med andre. Billede på Ensomhed

Ensomhed følges ofte af tanker om ikke at være god nok, og af at der er noget galt med en selv, samt af frygten for at mislykkes, hvis man forsøger at kontakte andre med henblik på at opbygge en relation. Derfor bliver ensomhed let selvforstærkende.

Forventningen om at blive afvist og bekræftet i sit negative selvbillede kan være meget smertelig og derfor afholder mange sig med tiden fra at prøve at bryde følelsen.

Er du ung er det måske nyttigt for dig at kende Ventilen. I flere danske byer holder foreningen Ventilen nemlig til www.ventilen.dk. Ventilen er et socialt værested /klub/forening for ensomme unge. Et sted at møde andre unge mennesker som også har svært ved at finde ligesindede unge at være sammen med.

Har du lyst til at komme din ensomhed til livs med min hjælp, så kontakt mig her eller ring med det samme og få en tid på Tlf. 30 64 50 24.

 

Dansk Psykoterapeutforening

Bestil tid her
Ring tlf.30 64 50 24