Hvorfor virker Psykoterapi?

Psykoterapeut København ://Hvorfor virker Psykoterapi?

Hvorfor virker Psykoterapi? Hvorfor får du det bedre af at tale med en vildt fremmed om dig selv?

Du synes måske, det er svært nok at tale med folk, du kender om dine vanskeligheder. Det kan endda være svært nok selv at forstå dit problem, så hvorfor søren skulle det så hjælpe at tale med en vildt fremmed om det?

Det er der flere gode grunde til.  Ikke mindst det helt oplagte ved at Psykoterapeuten er særligt uddannet til at forstå og vejlede mennesker som dig. Mennesker med helt almindelige og alligevel helt særlige udfordringer.

Du tager dig alvorligt

Dernæst virker Psykoterapi også, ved at du hjælper dig selv. Alene ved, at du – forud for din kontakt til terapeuten – har fortalt dig selv, at dit problem er væsentligt. Det er et vigtigt skridt og en vigtig besked at give sig selv: “Jeg betyder noget for mig – min trivsel er vigtig”.

Det betyder at ikke kun terapeuten, men også du tager dig selv og dit problem alvorligt. Og så er vi to, der arbejder i samme retning. Frem mod at du skal få det meget nemmere og meget bedre end nu.

Selve det indre arbejde bidrager også til at psykoterapi virker

Dernæst sker der en masse, når du tager skridtet fuldt ud og begynder at arbejde med dig selv sammen med terapeuten.

Det kunne også være en god ven, der forstår at lytte og spørge ind. En ven som ikke straks fortæller dig, at det går over, eller at så slemt er det heller ikke. En som ikke siger “Så skulle du bare være i mine sko, for jeg har engang oplevet noget endnu værre”. Det er vigtigt at vedkommende kan være der fuldt og helt for dig, mens I taler om dit problem.

At blive hørt og rummet og få plads til det, der er svært for dig kan være en enorm lettelse.

At det bliver anerkendt som sandt, at dit liv er svært lige nu, at få hjælp til at blive i følelsen af det, der er svært. Det blødgør et sted indeni, som i den grad har gavn af opmærksomhed og omsorg, for at du overhovedet kan komme videre.

At blive hørt og rummet både af dig selv og af en anden, gør dig modtagelig for at arbejde dig længere ind og finde de ømmeste punkter. Der hvor du måske ellers aldrig har mærket dig rigtigt. Der hvor årsagen til det du slås med befinder sig.

Kan man ikke bare tænke sig til at få det bedre?

Vi kan være så kloge nogen gange og tænke og analysere os frem til, hvad der er galt. Men tit er det et helt andet sted, vi skal lede. Og det er vi ikke altid i stand til på egen hånd.

Det handler nemlig også om at mærke og udtrykke følelser og kropsreaktioner og at koble dette med dine handlinger og tanker, så du finder frem til en helhedsforståelse af din problematik – med både krop og sind.

Som en af mine klienter sagde til mig i den forgangne uge: “Jeg har tænkt og tænkt SÅ længe, og kæmpet med det her i årevis og hvor er det så utroligt, at vi på 1 time – ved at bruge det, jeg selv siger om mit problem – kan komme så langt”. Vi var kun lige begyndt på forløbet og der er stadig meget arbejde forude for hende, men jeg kunne fuldstændig følge hende i oplevelsen. Vi havde fået hul på en meget væsentlig problematik i løbet af ingen tid.

Og det er rigtigt, nogen gange sker der virkelig åbenbaringer og mirakler på ingen tid – sådan kan det i hvert fald opleves. Og det baner vej for en kæmpe positiv udvikling hos det menneske, der vælger at gå i terapi.

Motivation

Motivationen hos dig er langt den vigtigste del af arbejdet. Tilliden til terapeuten og selvfølgelig dennes kompetencer er en vigtig medspiller.

Dernæst er tid og tålmodighed med dig selv ligeledes væsentlig.

Så Psykoterapi virker. Det kan jeg love dig, især hvis du prioriterer det og påtager dig din del af arbejdet på indersiden af dig.

Er det noget for dig at blive klogere på dig? At komme tættere på kernen i dine udfordringer? At få hjælpe til at genvinde al din energi og bruge den mere konstruktivt? Så siger du bare til. Du kan læse meget mere her om personlig udvikling  : Psykoterapi København

Du kan følge med på min blog her, hvor du kan finde masser af indlæg om personlig udvikling, udvikling i parforholdet og familien.

Indtil vi måske ses en dag,, så må du passe rigtig godt på dig selv!

Skrevet af Psykoterapeut Anne-Marie Jensen

By |2018-02-17T10:29:39+02:00februar 21st, 2017|Categories: Personlig udvikling|Tags: , , , , |

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.