Kan man gå alene i parterapi?

Psykoterapeut København :/, Personlig udvikling/Kan man gå alene i parterapi?

Har du overvejet at gå alene i parterapi?

For hvad nu hvis din partner ikke vil i parterapi og forholdet bare ikke fungerer? I vil ikke skilles, men I har det heller ikke godt nok sammen.

Måske har du talt varmt for parterapi derhjemme, vredet armen om på din partner, bedt pænt og indsmigrende om det, men han/hun vil bare ikke med.

Hvad gør man så?

Ja, så starter du bare alene i parterapi med fokus på sit parforhold.

Du kan faktisk gøre en hel masse ved alt det, som du ikke synes fungerer i jeres forhold, også selvom din partner ikke vil med dig i terapi?

Hvis du går alene i parterapi, så bliver det dig, der vinder mest.

Et parforhold består jo af 2 mennesker – dig og din bedre halvdel. Og dynamikken mellem jer to er vigtig og afgørende for forholdets trivsel. Halvdelen af den dynamik ligger på din banehalvdel.

Hvis du er den eneste af jer, der synes at forholdet halter, så er det måske oven i købet mere end halvdelen, der befinder sig på din del af banen.

Det er ikke det samme som, at det er dig, den er gal med. Det betyder blot, at det er dig, der lider mest under det, og den der således vinder mest ved at tage fat på arbejdet. Du er åbenbart også den, der er mest motiveret og motivation er essentiel når man går i terapi. Ingen kan ændre sig, hvis de ikke er motiverede for det. Læs også ” Trænger din mand til terapi “

Hvis I ikke gør noget nyt, men blot fortsætter med at handle, som I gør nu i forholdet, så får I samme resultat som før. Det ved du med garanti.

Men i det øjeblik du begynder at ændre dit mønster og din måde at indgå i forholdet på, så ændres hele mønsteret og hele relationen. Det er uundgåeligt og på den måde får du magten til at ændre på det, du ikke trives med.

Smart ikke?

Alene i parterapi – det får du ud af det!

Du får indblik i dine egne handlemåder og baggrunden for, at du gør som du gør, og du hjælper ikke blot dig selv til at få det meget bedre, du slipper samtidig dine sædvanlige måder at gøre dig afhængig eller begrænse dig i forholdet, og du hjælper din partner med at få råderum til også at gøre noget nyt. Sammen ændrer I således relationen, blot ved at du begynder at tage ansvar, sætte grænser, give slip, gøre noget andet og forbedre dit liv.

Så gå i gang selv, måske følger din partner med senere, når forholdet bedres. Eller også løser det sig selv, så snart du bliver klogere og handler anderledes end nu. (Læs evt. også  Hvem er ansvarlig for din lykke ?)

Og en anden smart ting er, at individuelle terapi-timer varer kortere tid (60 min. pr. gang) og koster mindre end parterapi. (Se Priser på terapi her). Så når det nu ikke kan være anderledes, så er det da ikke så galt endda. Synes du vel?

Hvad venter du egentlig på? ;o)

By |2017-12-14T22:01:58+02:00september 26th, 2014|Categories: Parforholdet, Personlig udvikling|Tags: , , |

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.