Personlig udvikling handler ikke om at ændre dig

Psykoterapeut København ://Personlig udvikling handler ikke om at ændre dig

Personlig udvikling handler ikke om at ændre DIG.

Dig er der nemlig ikke noget galt med!

Du skal ikke laves om og blive en anden, end du er eller lære at opføre dig anderledes, end du gør.

Det kan være, at forandring bliver en del af resultatet, men det er ikke det vigtigste, når vi taler personlig udvikling.

Men hvad handler Personlig udvikling så om?

Personlig udvikling (f.eks. i et psykoterapeutisk forløb) handler næsten udelukkende om forandring af måden du har det på, med den du er.

Og det er faktisk noget helt helt andet, end forandring af den, du er.

Det betyder f.eks. at du ikke skal have det dårligt med, at du er en langsom starter! Du skal i stedet lære at acceptere, at du har brug for god tid, når du begynder på noget nyt.

Og det betyder ogs¨at du i stedet for at kritisere dig selv for at være dårlig til at huske folks fødselsdage, skal accepterer at du er nødt til at notere den slags i en kalender, for at være sikker på at huske dem.

Og det er der ikke noget galt med. Det er bare sådan, du er! Så længe du ikke kritiserer dig selv for det, så er det faktisk OK.

Du skal heller ikke holde op med at blive vred, når nogen træder dig over tæerne. Du skal derimod lære dig selv at kende så godt, at du kan respektere dine grænser i tide og sætte dem tydeligere og bedre. Så bliver det ikke vreden, der styrer dig, men dig der styrer din vrede.

Du bliver den, du er!

Når du lærer dig selv at kende, vil dit syn på dig forandre sig. Det rokker ikke ved den, du i bund og grund er. Du bliver bare i højere grad i balance med dig selv. Og det er sådan en befriende tanke synes jeg, for der er nemlig ikke spor galt med dig!

Du kommer ikke længere væk fra den du er, men derimod tættere på din sande kerne

Og det rigtig sjove er, at flower-151829_640når du bliver den du er, så kommer du uundgåeligt til at holde mere af dig. Du kan pludselig meget bedre genkende dig og det er rigtig rart.

Når du bliver mere dig, så begynder de sider af dig, som du havde det svært med at opløse sig og blive ukomplicerede.

Enten bliver de integreret, med den du er på en mere organisk måde, eller også forsvinder de, fordi du ikke længere behøver dem.

Paradokset i forandringsprocesser

Det er så paradoksalt, at hvis du i stedet starter med at påtvinge dig en forandring i din måde at være på eller have det på, – hvilket kunne se ud som den mest lige vej til målet, – så bliver resultatet næsten altid en større fastfrysning af lige præcis det, som du ikke bryder dig om, og det var jo slet ikke det, du ville!

Det syntes jeg lige, du skulle vide, hvis du går rundt og overvejer at få det bedre!

I så fald er din energi og dit liv bedre brugt ved at starte med accept og kærlighed til dig selv.

Blomster vokser trods alt bedre i varme end i kulde, og sådan er det også med mennesker. Kærlighed og accept frem for had og afvisning.

Sig til, hvis jeg skal hjælpe dig med at lære at holde ordentligt af dig.

Jeg arbejder hver dag med mennesker, der er lige så vidunderligt unikke som dig, bare på deres helt egen måde. (Læs nogen af deres udtalelser her: Klientudtalelser )

Jeg er Psykoterapeut og har praksis få meter fra Kgs.Nytorv i København. Du kan kontakte mig lige her.

Skrevet af Par-og Psykoterapeut Anne-Marie Jensen.


By |2017-09-27T11:13:32+02:00oktober 25th, 2015|Categories: Personlig udvikling|Tags: , |

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.