Hvad gør jeg ved min utroskab?

Psykoterapeut København :/, Personlig udvikling/Hvad gør jeg ved min utroskab?

Spørgsmål til Psykoterapeutisk Brevkasse

Hej Anne-Marie!

Hver gang jeg har en kæreste er jeg utro, jeg kan simpelhen ikke lade andre kvinder være, hvad skal jeg gøre?

Hilsen M

Svar fra Psykoterapeutisk Brevkasse:

Kære M !

Tak for dit korte og interessante spørgsmål!

Jeg forstår, at din trang til at se andre kvinder, kan undre og måske bekymre dig, når du allerede har en kæreste. For som sådan giver det jo ikke umiddelbart mening, at opsøge andre kvinder, i den situation. – Med mindre det giver dig noget helt andet, som du ikke får ved at have en kæreste. Og det vil jeg tro, at det gør – på den ene eller den anden måde.

Du fortæller ikke så meget andet om din baggrund, eller situation i øvrigt, så forklaringen på din handling kan være mange.
Jeg kan derfor bedst besvare dit spørgsmål ved at stille dig nogle modspørgsmål, som du kan fundere over og måske – forhåbentlig blive inspireret og klogere af.

Hvad giver utroskaben dig?

Handler det  udelukkende om bekræftigelse, eller…?

Hvilken form for behov stiller det ud over det seksuelle?

Føler du dig for begrænset, når du har en kæreste?

Bruger du utroskaben til at vise dig selv, at du har din frihed?

Er du i virkeligheden lidt bange for at være bundet eller bange for at nogen skal elske dig for meget?

Hvilken følelse ville det skabe i dig,  hvis du IKKE skulle være din kæreste utro? Og hvordan har du det med den følelse?

Lær dig selv at kende – der er en grund til din handling !

Et spørgsmål som det du stiller her kan være en god anledning til at lære at forstå dig selv bedre. Det kan du f.eks. komme til gennem psykoterapi, hvor du kan få hjælp til at dykke mere ned i essensen af udfordringen.

Vi mennesker gør aldrig noget, uden at det har en følelsesmæssigt fornuftig årsag. Det er bare ikke altid vi selv forstår årsagen til at begynde med.

Hvis du var klient hos mig, ville jeg også interesseret mig for at undersøge din baggrund lidt nærmere. Hvordan var det med kærligheden mens du voksede op? Nogen gange når vi ikke har fået nok af noget bestemt, kan det give sig udslag i en slags “samlermani”. Så prøv også at fundere lidt over, hvordan dit billede af kærlighed og parforhold blev skabt. Hvad viste dine forældre dig om kærlighed?

Jeg håber du finder lidt inspiration til at dykke ned i problemet og at du finder en forklaring ad den vej. Måske kan denne artikel også inspirere : “Det er også synd for den utro”, eller måske denne artikel, der mere handler om konsekvenserne ved utroskab:  “Utroskab koster”

Held og lykke med kærligheden

Mange kærlige hilsener
Anne-Marie Jensen

Psykoterapeut i København     Vend tilbage til brevkassen

By |2019-01-03T20:14:38+02:00april 18th, 2018|Categories: Brevkasse, Personlig udvikling|

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.